1714030639546 1

Μάθημα <<ζωής>> στο ΓΕΛ Γέρας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Στις 24 Απριλίου 2024, οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης- Παράρτημα Λέσβου δίδαξαν στους μαθητές του σχολείου μας πρακτικές πρώτων βοηθειών.

1714030639546

Όλες τις ενέργειες που πρέπει γίνουν σε έκτακτες καταστάσεις για να σωθούν ζωές έμαθαν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί κατά την επίσκεψη των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης- Παράρτημα Λέσβου.

Συγκεκριμένα  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αξία του εθελοντισμού και να εξασκήσουν πρακτικές δεξιότητες σε καταστάσεις που χρήζουν Πρώτων Βοηθειών (πνιγμός, τραυματισμός, επιληπτική κρίση, απώλεια αισθήσεων- καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση). Επίσης, ενημερώθηκαν για μέτρα πρόληψης και προστασίας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διαδικασία με ερωτήσεις και πρακτική εφαρμογή των όσων έμαθαν, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν χρήσιμες και σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βρήκαν τη διαδικασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στην οποία είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν.